Idén új hitelprogram indulhat az agrárvállalkozások fejlesztésére

D__AS20190123015

Budapest, 2019. január 23., szerda (MTI) – Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán, az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A miniszter megnyitó beszédében elmondta, hogy 2019 az építkezés évének tekinthető, a fejlődést a vidékfejlesztési program (vp) által már megítélt 620 milliárd beruházási támogatás ösztönzi. Ugyanakkor a tárcavezető szerint az ágazat versenyképességének javítása nemcsak a beruházásokon múlik, ezért készítették elő azt a törvénycsomagot, amelynek köszönhetően idén érdemben gyorsulhat az osztatlan közös földtulajdon felszámolása. Többek között idén megkezdi működését Nemzeti Öntözési Központ, de 2019-ben fontos feladat lesz a Digitális Agrárstratégia (DAS) elfogadása is – tette hozzá. Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) elnöke kiemelte, hogy a Hungexpo és a szövetség közötti többéves megállapodásnak köszönhetően mintegy 35 ezer négyzetméteren mutatkozhatnak be az ágazati szereplők a szerdától szombatig tartó szakkiállításon.

D__AS20190123001
Budapest, 2019. január 23. Nagy István agrárminiszter (k) egy kombájn vezetőfülkéjében az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. január 23-án. MTI/Kovács Tamás

bfn \ gfp \ kvs

MTI 2019. január 23., szerda 15:26

Borítón: Budapest, 2019. január 23. Az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. január 23-án. MTI/Kovács Tamás

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →